Op på cyklen…

Som en del af Udviklingen af Kongerslev, samarbejdet med Aalborg Kommune og EU, kommer hér endnu en af de seje…

Månedens mobilist i Kongerslev er nemlig seje Karin Hyldgaard. Karin er social- og sundhedshjælper i hjemmeplejen i Kongerslev. Et job, som det meste af året klares på cykel mellem besøg hos borgerne: ”Jeg cykler hele året,” siger 60-årige Karin: ”Det er kun, hvis det er glat, at jeg tager bilen”. Karin har været SOSU-hjælper siden 2004 og er meget glad for sit arbejde. ”Det er dejligt at arbejde i sin hjemby, fordi man kender borgerne”.

Selvom der skal tjekkes ind i Storvorde om morgenen, tager Karin og kollegerne en fælles tur i bilen tilbage til Kongerslev og hopper så på cyklerne herfra. Cyklerne er stillet rådighed af arbejdspladsen og har i de sidste 8-10 år været med el. ”Der er mange bakker i Kongerslev, så derfor er det dejligt med en elcykel. Jeg ville ikke bruge cyklen nær så meget, hvis der ikke var el. Jeg har simpelthen ikke tid til at komme rundt mellem borgerne, så det er afgørende, at det er en elcykel.”

Karin nyder turen på cykel og siger også nej, hvis hun bliver tilbudt bilen til dagens arbejde: ”Man får lige clearet hovedet mellem besøgene. Det går hurtigt på stierne i Kongerslev, hvor man føler sig tryg ved at cykle. Man kan let tage de mindre veje”, siger Karin, som naturligvis har et godt overblik over byens veje og stier.

Karin har boet i Kongerslev i 40 år, hvor et job i Brugsen som 20-årig fik Karin til at flytte til byen. I dag bor Karin sammen med Heine, som også kommer med på cyklen i deres sommerhus. Karin og Heine er glade for deres tilværelse i Kongerslev: ”Der er bare et godt sammenhold i Kongerslev med ivrige ildsjæle”.

I øjeblikket er Kongerslev og omegn med i et EU-projekt, som handler om mobilitet, hvor Aalborg Kommune er tovholder. Her skal vi sammen finde ud af, hvordan vi får bedre og mere grøn mobilitet i byerne. Karin er et godt eksempel på, hvordan cyklen kan bruges i arbejdstiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *