Kirken’s Aroniabær – pluk selv til eget forbrug.

Aronia bærret (på Dansk: surbær eller sortrøn), hænger i tunge klaser på den nyere del af Kongerslev Kirkegård, på størrelse med brombær. Alle er velkomne til at kigge forbi og plukke til eget forbrug, resten (og der er mange) får fuglene. Aronia er gode ovenpå yoghurt, er lækre i marmelade, i en juice/smoothie for ekstra vitaminer og så videre.

“Aroniabærret er en ren sundhedsbombe på grund af sit høje indhold af antioxidanter og vitaminer. Antioxidanter bekæmper de skadelige ”frie radikaler”, som dannes i kroppen når vi f.eks. er stressede, ryger, bevæger os i forurenet luft  eller spiser dårlig mad.

Aronia indeholder i det hele taget en række sunde stoffer, som er gode for hjerte og blodkar. Det er derfor ikke så underligt, at bærret er blevet meget populært som kosttilskud og kaldes for verdens sundeste frugt. I USA går kendisserne helt amok og spiser Aronia som slik, fordi bærrene angiveligt skulle mindske ældningen af kroppens celler.” Tekst af Anne Brandt “Haveselskabet”.

Aronia- og æblesyltetøj

2 glas 30 minutter

Aronia- og æblesyltetøj
Foto og opskrift fra Dansukker.dk, samt foto af Kirken: Bo Dahl.

Ingredienser

  • 500-600 g (ca. 1 l) aroniabær
  • 250 g æbler, ca. 3 stk.
  • mindre end 1/2 dl vand
  • 400 g (4,7 dl) Dansukker Syltesukker
  • nogle dråber citronlikør, valgfrit

Skyl og rens aroniabærrene. Halvér æblerne, fjern kernerne, og skær æblerne i mindre stykker.

Bland bær, æbler, vand og syltesukker i en kasserolle, og kog i 10-15 minutter. Tilsæt eventuelt citronlikør.

Skum omhyggeligt, og hæld syltetøjet på varme, grundigt rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt.

Opskriften er udarbejdet afDansukker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *