“En hatfuld bær”

“Du må gerne plukke bær, blomster, svampe, nødder, kviste og frugter i offentlige skove og på offentlige veje, stier, grøfter, moser, enge og strande, hvis du kan gøre det uden at række ind over eller bevæge dig ind på private marker eller haver. Men du må kun tage så meget, som du kan have ”i en hatfuld” siger en 300 år gammel lov.

Christian d. 5. Foto:Lex.dk

“At du må plukke blomster, bær og lignende, som hænger ud over offentlige arealer, stammer helt tilbage fra Christian 5.s Danske Lov, der omtaler en ”uskadelig nyttesret”. Den består i, at almenheden har ret til at tilegne sig naturens frugter under visse omstændigheder – man må plukke så meget ”som hand der fortærer og ej videre”. Citat Bolius.dk

I Kongerslev Præstegårdshede er der for tiden masser af brombær, langs cykelstier grene tynget af hundredvis af mirabeller og som tidligere skrevet om er der også aronia bær til selv pluk ved kirken, så der er ingen undskyldning for ikke at få lækker grød, skøn marmelade og go’e vitaminer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *