Familie sagde farvel til det nybyggede hus i Aalborg: Vi fik både mere plads og større frihed i Kongerslev.

Anne og Matias Rotbøll Jende og deres børn havde ingen tilknytning til Kongerslev, da de valgte at sælge deres helt nye hus i Aalborg til fordel for en stor villa i landsbyen 15 kilometer længere mod sydøst. Nu har familien fået væsentligt mere plads, naturen som nærmeste nabo og langt større økonomisk frihed i hverdagen.

På toppen af Kongerslev, lige uden for byskiltet og med udsigt ud over markerne har familien Rotbøll Jende skabt sig en tilværelse langt fra det, de kom fra i Aalborg. Parret Anne og Matias samt deres tre børn, Max, Falke og Kristian, er flyttet til landsbyen med ca. 1400 indbyggere for ganske nyligt, og det er en beslutning, de ifølge eget udsagn aldrig kommer til at fortryde.

  • Vi er rigtig glade for, at vi valgte at flytte til Kongerslev. Vi har fået alt det, vi kunne ønske os med masser af plads, højt til himlen, kort til skolen, et skønt og engagerende lokalmiljø samt de bedste betingelser for at skabe et godt familieliv med vores tre børn her i byen. Det er absolut den bedste beslutning, vi kunne træffe for vores familie, siger Anne Rotbøll Jende.

Parret havde ellers netop bygget det, de troede, var deres drømmehus i Aalborg. Et helt nyt parcelhus omgivet af naboer i et villakvarter i den østlige del af Aalborg. Både Anne, der arbejder som HR-projektleder hos Siemens Gamesa, og Matias, der er ejendomsservicetekniker hos Aalborg Universitet, havde kort afstand til jobbet, ligesom skole og pasningsmuligheder var inden for nærmeste afstand. Der skulle dog ikke gå længe, inden familien nåede frem til den konklusion, at det nybyggede hus i Aalborg alligevel ikke var noget for dem.

  • Vi havde brug for mere plads omkring os. Vi følte, at husene lå tætte, og at vi ikke havde det privatliv i vores egen bolig og have, som vi ønskede. Det var selvfølgelig en svær beslutning at sætte det hus til salg, som vi lige havde brugt et år på at bygge, men bagefter føltes det alligevel så rigtigt, forklarer Matias Rotbøll Jende.

Luft i økonomien, tæt på naturen og kort afstand til Aalborg
Jagten på en ny bolig blev sat ind, og familien var ganske bevidste om, hvilke kriterier de søgte ud fra; maksimalt 30 kilometer fra Aalborg, tæt på naturen, stærkt lokalmiljø og et hus til den rigtige pris. Via en boligsøgning på internettet fandt familien frem til huset i Kongerslev – en by, de ingen tilknytning havde til på forhånd.

  • Det var egentlig lidt ved et tilfælde, at vi faldt over huset her i Kongerslev. Vi besluttede os for at tage ud og se det, og vi var bare solgte med det samme. Vi syntes, at huset lå helt fantastisk tæt på naturen, det havde den helt rigtige størrelse, og udsigten ud over markerne, hvor mejetærskerne kørte frem og tilbage og høstede, fik os til at springe på med det samme, siger Matias Rotbøll Jende.

Familien fik huset på de 350 kvadratmeter og den tilhørende grund på 3500 kvadratmeter for omkring 1,2 millioner kroner. Samtidig brugte de yderligere en halv million kroner på at renovere, så huset passede præcist til deres behov og ønsker. Alligevel stod familien tilbage med væsentligt mere luft i budgettet, efter de havde solgt huset i Aalborg til ca. 2,4 millioner kroner.

  • Vi har også søgt i byer som Klarup, Storvorde og Gistrup, men her kunne vi ikke opnå samme økonomiske frihed og luft i budgettet. Kongerslev er 10 minutter længere væk, men vi har stadig kun 15-20 minutters kørsel til job. Samtidig har vi fået et hus, der er dobbelt så stort, som det vi havde i Aalborg, men til en væsentligt lavere pris. Det betyder, at vi rent økonomisk har langt større muligheder. Nu kan vi gøre det, vi har lyst til gøre, i stedet for det, vi har pligt til at gøre, siger Anne Rotbøll Jende.

Efter et par år i byen er familien faldet godt til, og den manglende tilknytning til området er hurtigt blevet udvisket. Anne og Matias er overraskede over, hvor mange aktiviteter og muligheder byen byder på for både børn og voksne, og samtidig har de oplevet et fællesskab blandt byens beboere uden sidestykke.

  • Vi oplever et helt fantastisk sammenhold i byen. Vi ved, hvem de andre forældre i skolen og børnehaven er, og det giver stor tryghed både til os og vores børn. Der er virkelig mange foreningsaktiviteter, og man lærer hurtigt folk i byen at kende. Kombinationen af de gode pasningsmuligheder, den fantastiske natur og Lille Vildmose samt alle nødvendige handlemuligheder skaber de perfekte rammer for os, siger Anne Rotbøll Jende og tilføjer afslutningsvist:
  • Kongerslev er rigtig hurtigt blevet et hjem for os, og vi har fået langt mere tid og overskud i hverdagen, efter vi er flyttet til byen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *