Laila og Henrik flyttede fra Nordsjælland til Kongerslev: Vi har fået alt det, vi drømte om

Laila og Henrik Reinholt Bjerre havde ingen tilknytning til Kongerslev, da parret valgte at sælge deres hus i Hørsholm i Nordsjælland til fordel for en stor villa i landsbyen 15 kilometer sydøst for Aalborg. Den unikke natur, det helt rigtige hus og den korte afstand til Aalborg blev dog afgørende, da de ved en tilfældighed faldt for byen.

Det kan måske i første omgang virke overraskende, at et par fra Hørsholm pludselig får øje på Kongerslev som deres næste boligdestination. Det var imidlertid tilfældet for Laila og Henrik Reinholt Bjerre, der i juni 2021 officielt flyttede adressen fra det mondæne Nordsjælland til naturrige omgivelser i Østhimmerland 15 kilometer sydøst for Aalborg.

  • Vi havde intet kendskab til Kongerslev på forhånd, udover at vi vidste, hvor byen cirka lå henne. Men ellers vidste vi intet om, hvad området som et sted at bo ville have at byde på. Men vi skulle hurtigt blive klogere, siger Laila Reinholt Bjerre med et grin.

Parret er oprindeligt fra Aalborg, men flyttede til Hørsholm i 2013. Efter otte år i den nordsjællandske by 40 minutters kørsel nord for København besluttede Laila og Henrik, at det var tid at vende tilbage til Nordjylland. I boligen i Hørsholm var parret vant til at bo med udsigt over marker og enge, og derfor vidste de, at deres næste bolig skulle have beliggenhed i naturrige omgivelser.

  • For os er de naturrige omgivelser fuldstændig afgørende, men samtidig ønskede vi at have kort afstand ind til byens liv i centrum af Aalborg. Derfor kiggede vi i områderne rundt om Aalborg, herunder Nørholm og Vodskov. Pludselig ser vi så det her smukke hus i Kongerslev på internettet. Vi kender intet til byen men bestiller alligevel en fremvisning dagen efter, fortæller Henrik Reinholt Bjerre.

Købte huset efter to timer
Laila arbejder som skolelærer, mens Henrik er medindehaver af en arkitektvirksomhed. Derfor havde husets udseende og beliggenhed også afgørende betydning for parret med deres fælles interesse for arkitektur. De satte sig i flyet mod Aalborg dagen efter, de havde set billederne af huset på internettet første gang, og kunne således i en alder af henholdsvis 63 og 56 år se frem til at opleve Kongerslev for første gang.

  • Selve turen til Kongerslev første gang var jo fuldstændig betagende. Fra Lindenborg Å og det sidste stykke til byen kører man i et utroligt smukt område på højdedrag og med fantastiske udsigter. Vi var i god tid, så vi besluttede at køre forbi Lille Vildmose på vejen. Her måtte vi nærmest blokere bremsen for to elge, der krydsede over vejen, og så kiggede vi på hinanden og blev hurtigt enige om, at det var som om, at naturen bare bød os velkomne, siger Laila.

Huset, som parret var faldet for, er en hvid arkitekttegnet villa fra 2007. Boligen ligger i udkanten af Kongerslev, og gennem de store vinduespartier er der udsigt til markerne, der snor sig i de bakkede landskaber rundt om byen. Kun en spytklat fra huset ligger heden med udsigt til havet 10 kilometer mod øst. Efter at have set huset i knap to timer bad parret mægleren om at ringe til sælger, som befandt sig inden for kort afstand. De ville købe huset.

  • Vi var ikke i tvivl. Oplevelsen af den smukke natur på vej til byen og det fantastiske hus med en endnu mere fantastisk beliggenhed betød, at vi følte os fuldstændig hjemme efter to timer, fortæller Henrik.

Fantastisk modtagelse
Laila og Henrik flyttede ind i villaen i Kongerslev i juni 2021, og på ganske kort tid er de begge faldet godt til i byen. Det skyldes ikke mindst det stærke lokalsamfund og mulighederne for at nyde naturen.

  • Det har været fantastisk at mærke den modtagelse, vi har fået som tilflyttere. Vi har hurtigt fået tre vennepar gennem en vandreklub, og derudover har jeg allerede været afsted til vinterbadning og yoga flere gange. Mentaliteten er bare anderledes, end det vi kom fra. Vi føler hurtigt, at vi er blevet en del af byen, hvilket er fantastisk at mærke, siger Laila.

Parret fortæller samtidig, at det har overrasket dem, hvor mange muligheder og foreningsaktiviteter, der findes i Kongerslev. Samtidig var det afgørende, at byen havde et lokalt supermarked af høj kvalitet – selvom den korte afstand til Aalborg og et større handelsliv også er en fordel for parret.

  • Vi vågner hver eneste morgen og tænker, hvor smukt her er, og samtidig føler vi, at vi har fået vildt meget for pengene. Naturen har været drivkraften, men alligevel føler vi, at vi bor bynært til Aalborg. Vi har virkelig fået alt det, vi drømte om. Samtidig tror vi på, at med det nye supersygehus i det østlige Aalborg, så vil området på de her kanter bare blive endnu mere attraktivt inden for de kommende år, siger Laila.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *