På jagt efter højbyggernes hjemstavn ved Kongerslev.


Over de sidste uger har arkæologen Charlotte Jensen arbejdet med en stor arkæologisk forundersøgelse på ca. 210.000 m2 (!) ved Kongerslev Kalkbrud.


Ved en forundersøgelse trækkes der søgegrøfter nord/syd. Dette skyldes, at de fleste huse i oldtiden var orienteret øst-vest, og der er derfor en større chance for at finde spor efter husene ved at udlægge søgegrøfterne nord/syd.


Vest og syd for arealet er adskillige gravhøje, men vi mangler spor efter bebyggelsen. Bakkepartiet på arealet var et godt bud på bebyggelsens placering. Men dette var ikke tilfældet, men derfor skal I ikke snydes for lidt fotos i fugleperspektiv.

Tekst og Fotos: Arkæologi Nordjyske Museer, Thomas R. Knudsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *