Vi står sammen for Ukraine i Kongerslev.

Når det virkelig gælder er sammenhold og næstekærlighed noget af det største man kan både give og modtage – i livets gode stunder, i livets kriser ..og i krig.

Som der har været talt og skrevet om i og på alverdens medier, har verden vist sig fra både sin værste og sin bedste side den sidste måneds tid under Krigen i Ukraine, krigen i Europa.

Mens Rusland marcherer frem, rykker resten af verden tættere sammen med Ukraine og hjælper hvor og hvordan man bedst kan. Mens flygtningelejre blev fyldt med velmente donationer af tøj og madvarer m.m. fra alverdens omsorgsfulde borgere i hele Europa og mens reklamer på tv for div. støtte indsamlinger begyndte at tone frem, blev en gruppe hérboende Ukrainere også lynhurtigt organiserede. Ud fra “behovs-/ønskesedler” direkte fra Ukraine, blev efterhånden 1 lade og så 1 mere i Nørager fyldt med donationer igennem Facebook og mund til mund. Biler holdt i kø med trailere fuldt læsset og frivillige hænder stod klar og tømte, sorterede og pakkede donationerne.

Biler kørte afsted om natten med hvad der kunne skaffes af akutte livsnødvendigheder som skudsikre veste, førstehjælpskasser og éngangs service, samt kiks m.m. Alt imens tøj, tæpper m.m. blev pakket i lastbiler. Fælles for det hele var ét mål, nemlig at komme helt ind i Ukraine, ind til de som ikke har haft mulighed for at flygte og ind til de som kæmper for et frit Ukraine. Alina, som er kvinden med kontakten direkte til Ukraine, har idag 9/3 2022 skrevet at alt nu er modtaget i Ukraine og ud over en masse hjerter sender hun sin dybe taknemmelighed for indsatsen.

Søstrene Line & Tina fra Kongerslev, har stået for en kæmpe indsamling i Kongerslev og Aabybro. Deres hjem har været fyldte til bristepunktet med donationer til Ukraine, det tog pludselig fart og et lille opslag på Facebook med en bøn og opfordring, til at give lidt af hvad vi alle har så meget af, blev hørt.. og på ganske få dage viste Kongerslev og opland (samt borgere i Aabybro) hvor gode vi er når vi står sammen, når vi viser de bedste sider af os selv. De som ikke havde tæpper eller lign. at give, valgte i stedet at købe tandbørster, vådservietter, plastre, kiks og lign. som støtte – det var meget rørende.

Kongerslev Juniorklub, under UngAalborg (for børn og unge i 4, 5, 6 og 7.kl.) fik i løbet af ialt 8 timer indsamlet over 20 store sække med mad, hygiejnebind, shampoo, madvarer, eengangs service og varmt tøj. Det var en meget berørt Ukrainsk chauffør som kunne tage imod donationerne. Han takkede af hele sit hjerte, gentagne gange, de mange børn for deres indsats.

Vinni fra Kongerslev arbejder på Eli’s vaskeri i Aalborg og de fik lynhurtigt pakket en lastbil med livsnødvendige dyner, puder, soveposer og tæpper til en på flere måde “kold” tid i Ukraine. Ganske imponerende på så kort tid.

Flere familier i Kongerslev har de sidste 2 uger fået familier fra Ukraine til byen, og også hér har byen vist sig fra den bedste side, ved fx både at tilbyde at hente Ukrainske borgere for naboer og ved at indsamle komplet udstyr til småbørne familier m.m. eller ved at køre donationer.

Samrådet 9293 har taget kontakt til Aalborg Kommune og forhørt sig om indsatsen for modtagelse af flygtninge i Kongerslev. Der afventes p.t. endeligt svar.

Det er en barsk og rørende tid og det er ikke slut endnu, desværre. Men mon ikke Kongerslev, Aabybro og resten af Europa/verden fortsat vil vise hvor stærke vi er når vi står sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *