Foreningsliv: Der findes ikke mange byer af vores størrelse med samme aktivitetsudbud.

En høj foreningstæthed i Kongerslev betyder, at byen kan tilbyde både børn, unge, voksne og seniorer et bredt udvalg af fritidsaktiviteter. Alene Kongerslev Idrætsforening rummer afdelinger for fodbold, håndbold, badminton, tennis, fitness, gymnastik og mountainbike, ligesom der findes løbeklub, billardklub, skydeklub og meget andet i byen. Ifølge Kongerslev Idrætsforenings formand, skal man lede længe efter byer af Kongerslevs størrelse med samme store aktivitetsudbud.

Kongerslevs indbyggere har nok at bruge kræfterne på i deres fritid bedømt på antallet af aktivitetstilbud i byen. Kongerslev kan med sine 1400 indbyggere bryste sig af at kunne tilbyde både fodbold, håndbold, badminton, tennis, fitness, gymnastik og mountainbike alene i Kongerslev Idrætsforening. Der er således tale om en høj såkaldt foreningstæthed, og det glæder man sig over i Kongerslev Idrætsforening:

  • Der er et ekstremt højt aktivitetsniveau i Kongerslev, og jeg tror ikke, at der findes mange byer af vores størrelse med samme aktivitetsudbud. Det betyder jo ekstremt meget for vores nuværende indbyggere men også nye tilflyttere, at vi kan tilbyde så mange forskellige aktiviteter i byen. Udover at kunne tilbyde noget for enhver smag, så har foreningerne jo også en stærk integrerende funktion både blandt børn, voksne, seniorer og nye tilflyttere, siger Katrine Falck Kokholm, formand for Kongerslev Idrætsforening.

Kongerslev Idrætsforening har blandt andet opført et moderne fitnesscenter, der bruges flittigt af byens borgere. Samtidig er byens tennisbaner blevet renoveret og fornyet, hvilket også ses i medlemsfremgangen i tennisklubben. Men også de øvrige sportsgrene under idrætsforeningen nyder godt af en konstant stor medlemstilslutning.

Foruden aktiviteterne i Kongerslev Idrætsforening råder byen blandt andet også over en billardklub, skydeklub, parkourbane, skaterrampe, rideklub og spejderforening. Det betyder derfor også, at antallet af aktiviteter og arrangementer i byen er højt, hvorfor byens frivillige engagement er altafgørende.

  • Vi ser mange arrangementer her i byen i de enkelte foreninger, og det kræver naturligvis mange frivillige kræfter. Heldigvis har byen rigtig mange ildsjæle, og vi oplever altid, at både foreningsmedlemmer og forældre står i kø for at hjælpe til de mange arrangementer. Det understreger virkelig det stærke lokale engagement, som byen har, lyder det fra Katrine Falck Kokholm.

Herunder kan du se den fulde liste af fritidsaktiviteter i Kongerslev:
Fodbold
Håndbold
Badminton
Tennis
Gymnastik
Fitness
Mountainbike
Løbeklub
Gåklub
Spejderforening
Parkourbane
Skaterbane
Billardklub
Skydeklub
Rideklub
Seniorklub
Kvinde Caféen
Bankoklub
Petanqueklub
DCH hundefører-forening
Kroens Venner
Junior- og ungdomsklub

Man kan læse mere om Kongerslev forskellige foreninger hér på siden.

Tekst: Publicity.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *