Børneby kun 20 km fra Aalborg: Kongerslev rummer alt, hvad børnefamilierne har brug for.

Drømmer du om at finde den perfekte destination for familien og børnelivet? I Kongerslev, der ligger kun 20 kilometer fra Aalborg, får man som børnefamilie alt det, man har brug for. Her findes en række forskellige pasningsmuligheder, en af Aalborg Kommunes mest moderne skoler, et utal af foreningsaktiviteter og selvfølgelig indkøbsmuligheder midt i byen.

For børnefamilier kan dagligdagen være travl og hektisk med job, indkøb og fritidsaktiviteter, og derfor er det ofte afgørende at have de fleste ting inden for rækkevidde. I byen Kongerslev har man skabt det perfekte miljø for børnefamilier ved at have fokus på mange forskellige tilbud til både børn og unge, ligesom det er let for forældrene at få hverdagen til at hænge sammen med gode indkøbsmuligheder i byen, sikre skoleveje og flere forskellige pasningstilbud.

Læs mere om de enkelte tilbud og muligheder for børn, unge og familier i Kongerslev herunder.

Gode pasningstilbud til børn i Kongerslev
Som forældre er det afgørende for trygheden, at man finder et pasningstilbud, der fungerer netop for det enkelte barn og familie. I Kongerslev findes der et bredt udbud af forskellige pasningstilbud, der opfylder forskellige behov.

Byen rummer således både private dagplejere, kommunale dagplejere, Børnehaven Hurlumhejhuset, DUS’en Troldehuset, Kongerslev Juniourklub og Kongerslev Ungdomsklub. Således er der pasnings- og aktiveringstilbud for børn og unge i alle aldre i Kongerslev. I de forskellige institutioner er der uddannet personale, der sørger for gode og sunde aktiveringsmuligheder, så man som forældre trygt kan fokusere på andre ting imens.

En moderne skole
Centralt i Kongerslev og samtidig midt i naturskønne omgivelser med masser af grønne områder og på grænsen til Lille Vildmose ligger Kongerslev Skole. Skolen rummer cirka 200 elever og har alle klassetrin fra 0. til 9. klasse. Herudover rummer skolen 35 medarbejdere, hvoraf cirka 20 er lærere.

Kongerslev Skole er i ét plan og har gennemgået en omfattende modernisering og tilbygning, så den fremstår som en top-moderne skole med meget store og lyse klasseværelser med mulighed for anvendelse af varierede organisationsformer og undervisningsmetoder. Faglokalerne er veludstyrede og ligeledes moderniserede. Skolen vægter anvendelse af IT i undervisningen højt og har udstyret flere faglokaler og alle klasseværelser fra 0.-9. klasse med elektroniske tavler.

Desuden har skolen en samlingssal, hvor alle elever og lærere mødes til morgensang en gang om ugen, og derudover har skolen to store fællesområder, hvor eleverne kan opholde sig i frikvartererne.

Den nærliggende idrætshal anvendes i idrætsundervisningen, ligesom skolen ligger i cykelafstand fra Lille Vildmose og det nye Vildmosecenter. Desuden er byens Aktivitetspark beliggende ved siden af skolen, og denne benyttes ofte til aktiviteter i undervisningen.

Til Kongerslev Skole er desuden tilknyttet en DUS-ordning, så eleverne let kan komme fra skole til DUS, inden de hentes eller selv tager hjem til resten af familien.

Rigt fritids- og foreningsliv i Kongerslev
Særligt for Kongerslev er også, at byen har en meget høj foreningstæthed. Det vil sige, at byens 1400 indbyggere tilbydes et meget bredt udvalg af forenings- og fritidsaktiviteter. Alene Kongerslev Idrætsforening rummer afdelinger for fodbold, håndbold, badminton, tennis, fitness, gymnastik og mountainbike.

Foruden aktiviteterne i Kongerslev Idrætsforening råder byen blandt andet også over en billardklub, skydeklub, parkourbane, skaterrampe, rideklub og spejderforening samt en juniorklub for elever i 4. til 6. klasse og en ungdomsklub for elever fra 7. klasse til de er fyldt 18 år.

Byens størrelse taget i betragtning er antallet af aktiviteter i fritiden derfor utroligt højt, og det er dermed muligt at finde en aktivitet, der passer til det enkelte barns interesser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *